Loading...

Välj ram efter bröllopsfoto

Home / Bröllopsbilder / Välj ram efter bröllopsfoto

Att ta det perfekta bröllopsfotot är inte lätt. Det är många olika faktorer som ska stämma i precis rätt ögonblick. Framförallt gäller det att fånga bröllopsparets personlighet och känsla under dagen.

Vi gör vad vi kan för att fånga just detta ögonblick. Sedan blir det din tur. Din tur att hitta ram, passepartout eller annat sätt att presentera bilden på. För precis som det är med motivet så är det med ramen. Ramen ska inte bara rama in bilden utan även matcha motivet och känslan.

Den stora guldramen

Den är inte speciellt vanlig idag men var betydligt vanligare förr. En snirklig guldram som visar att fotot är det absolut viktigaste som tagits under livet. De kan passa idag också men då krävs det att man haft ett bröllop som bär upp ramens storhet. För både bild och ram kan mycket väl vara en spegling av hur bröllopet var.

Enklare ram eller bara glas

Ett enkelt bröllop kräver ett enklare bröllopsfoto. Därmed även en enklare ram. Ibland räcker det med att sätta fotot bakom en glasskiva. Men oftast är det snyggare om det finns en ram som håller ihop bilden. Svart är en färg som många gånger används då det är en standardfärg som passar de flesta foton. Men testa gärna med andra färger och nyanser. Det kan bli betydligt elegantare.

Passepartout

Det är inte många som förknippar passepartout med bröllopsfoto. Passepartout förknippas snarare med naturbilder eller collage av vänner och bekanta. Men allt fler börjar se fördelen med detta sätt att rama in bilden. De riktigt stora går att använda till att rama in den viktigaste vigselbilden medan de mindre i collageformat går att använda för att minnas händelser och situationer från festen.

Den som är intresserad av att se utbudet av olika passepartouter kan kolla in på passepartout.se vilka marknadsför en av Sveriges största utbud av detta sätt att rama in bröllopsfotot på.

Comments(0)

Leave a Comment