Loading...

Tips från er bröllopsfotograf i Stockholm

Home / Bröllopsbilder / Tips från er bröllopsfotograf i Stockholm

Anlita professionell fotograf eller låta gästerna fotografera?

Här kommer er bröllopsafotograf Stockholm att berätta varför vi tycker det är bättre att anlita en professionell fotograf istället för att låta släkt och vänner fotografera.

Det är ofta man hör att par försöker spara pengar genom att låta någon släkting eller gäst fotografera bröllopet. Argument som framkommer är till exempel att den eller den personen har så fin kamera. Men bara för att man äger en fin kamera behöver det inte betyda att det blir bra bilder eller att man verkligen behärskar den. Utrustningen är inte det viktigaste när man ska välja en fotograf utan fokusera på hur bilderna ser ut istället och om stilen passar er.

En gäst har med stor sannolikhet inte samma förmåga att skapa dramatiska bilder och fånga ögonblickshändelser. Bilderna från bröllopsdagen ska vara ett tidlöst dokument från er stora dag och ni ska känna den atmosfär dagen hade när ni tittar på bilderna även 20 år senare. Att vara bröllopsfotograf är självklart roligt men det kräver ett vaket sinne vilket innebär att man hela tiden måste vara beredd på att det kan hända något viktigt: kyssar, kramar, spontana leenden och så vidare. En gäst eller släkting tycker vi ska få vara just det, en gäst, som förgyller er dag och slipper jobba då och istället njuta tillsammans med er.

Om släktingen eller vännen på något sätt skulle missa något väldigt viktigt så går ni miste om att ha den händelsen dokumenterad och er släkting eller vän kan också få dåligt samvete för att denna missat något viktigt och det kan i värsta fall påverka er framtida relation.

Visst är det så att man kan spara pengar genom att låta vänner och familj fotografera men samtidigt kan man förlora genom att inte få så bra bilder från dagen som endast är en gång i ert liv.

Comments(0)

Leave a Comment