Loading...

Nordens Venedig

Home / Tips till brudpar / Nordens Venedig

Nordens Venedig, en plats för ert bröllop?

 

Vi skulle vilja tipsa er om att välja ett lite ovanligt men helt fantastiskt resmål för ert bröllop eller bröllopsresan – Rysslands vackraste stad – Sankt-Petersburg. Det finns inte något ställe i hela världen med så otroligt fina vigselpalats som i Rysslands kulturella huvudstad.
Det finns många fördelar med att ha ert bröllop eller er bröllopsresa just där. St-Petersburg kallas för staden av alla kära.  Stora palats, fantastiska parker och öppningsbara broar skapar en romantisk atmosfär för era bröllopsbilder.

Vill ni ha ett ovanligt scenarium för ert bröllop och få en oförglömlig upplevelse – tänk på St-Petersburg och dess förorter. Det vanligaste är att man har sitt bröllop centrala i St-Petersburg. Den traditionella platsen att promenera på är området runt Uppståndelsekyrkan som brudpar och fotografer tycker mycket om. Man befinner sig under vandringen vid tre broar och man brukar av tradition köpa ett lås i förväg och sen så graverar brudparet sitt namn och bröllopsdatumet på låset. Sen hänger man upp låset på bron och låser det med nyckeln, som man slänger sen i vattnet. Här kan man ta fantastiska bilder med vita duvor som symboliserar kärlek, bruden och brudgummen tar var sin duva i sina händer och sen släpper iväg dem i luften. Bilder med duvor är så vackra, sensuella och romantiska.

Sankt-Petersburg är känt för sina kyrkor och katedraler. En sevärdhet som man ska lägga märke till är St. Isaacskatedralen som förvånar med både sin interiör och exteriör. Det går bra att gå upp i katedralen och då får man en fantastisk utsikt över Sankt-Petersburg. Finns även ett antal andra fina platser som man kan besöka under sin bröllopsdag eller bröllopsresa: Smolnij katedralen, Marsfältet, Kryssaren Avrora, Peter och Pauls fästningen och Kazan katedralen. Det är även värt att besöka Eremitaget, ett av världens äldsta och största museum. Många brudpar väljer att fotografera sig på broarna, det blir ovanliga och kreativa bilder.

Sankt-Petersburgs förorter är något verkligt speciellt och känns lite hemligt på något sätt. Vi rekommenderar varmt att ha ert bröllop i en av dessa vackra förorter: Pavlovsk, Petergof eller Pushkin. Hemlighetsfulla parker, vackra skulpturer och härliga palats gör er inte besvikna! Åk med häst och vagn i parkernas alléer, bland vatten och i skogsmiljö, det kommer att flytta er och era gäster över till en oförglömligt romantisk och mysig atmosfär.
Ni får även inte missa “fontänernas huvudstad” Petergof med sina fantastiska fontäner, palats och parker – en pärla av rysk konst.

Bröllop i Pavlovsk och Pushkin? Ja, det är något alldeles extra, något som ser obeskrivligt ut och något som man aldrig kommer att glömma. Varje kvinna vill känna sig som en riktig prinsessa minst en gång i sitt liv. Bröllop i palatsen är någonting att drömma om!

Sankt-Petersburg och dess förorter är verkligen värda att besöka. Så tveka inte och välj att ha ert bröllop och/eller bröllopsresa i en av de vackraste miljöerna i världen.

Kontakta oss om  ni vill veta mer om hur vi kan hjälpa er att planera er vistelse i St.Petersburg och ge er oförglömliga upplevelser och underbara bröllopsbilder från er dag! Förutom att vara er fotograf  under bröllopet kan vi även dokumentera andra delar av er tid i den vackra staden! ❤

Comments(0)

Leave a Comment